6 начина как да използваме онлайн съдържанието, за да бъде бизнеса ни по-успешен

linewhite

Съдържанието в социалните канали, блогове и уебсайтове е изключително важно за онлайн присъствието на вашия бизнес.

Това всъщност привлича вашите бъдещи клиенти или допринася да задържите клиентите, които вече имате.

1. Изберете вашите социални канали

Платформите, в които хората споделят за преживяванията и пътуванията си са много и различни. Не е необходимо да бъде навсякъде, просто преценете кое е вашето място и къде е вашият таргет.

2. Съдържанието може да бъде мейл, блог пост, ревю, снимка, видео или друг формат съдържание.

Това са едни от най-ефективните начини да създавате трафик към уебсайта или социалните мрежи на вашия бизнес и накрая това да доведе до резервации във вашия хотел. Когато говорим за съдържание, свързано с пътувания, то не се измерва само в това в колко уебсайтове или социални мрежи присъствате. Вашето присъствие онлайн трябва да бъде наистина качествено, интересно и, в резултат на това, то да носи позитиви на вашия бизнес.

3. Петте етапа, през които минава човек преди да осъществи дадено пътуване.

Етапите, индентифицирани според Google, са пет – съвсем накратко ще ви запознаем с тях, а в следващите публикации ще влезем в повече детайли.

  • - Мечта

  • - Планиране

  • - Резервация

  • - Преживяване

  • - Споделяне

На четири от петте етапа хората не знаят къде ще пътуват, кога, къде ще отседнат и понякога какво точно искат и разбира се на кого ще дадат парите си. Ако съобщението ви към тях е „Купи сега“ или „Спести пари“, то това определено е подход, който все по-трудно успява. Осигурете ценна информация на хората, която помага за пътуването им, и това ще ви донесе успех. Всичко, което звучи рекламно, не носи нищо на потребителите, не ги ангажира и не прави продажби.

4. Важното е да направите лесно споделянето на преживяванията.

Трябва да бъдете лесни за откриване в социалните мрежи! Създайте ваши хаштагове, които хората да поставят, направете локация в социалните мрежи, в сайта ви трябва да имате видими бутони за социалните мрежи. Това са малките неща, които ще трансформират вашите потребители в машина за генериране на съдържание.

5. Не е нужен голям бюджет.

Спрете да се тревожите къде ще намерите ресурси за съдържание. Туризмът е индустрия, която има голямо поле за създаване на съдържание и аудитория, която е готова да го „консумира“. Без значение от локацията ви, хотела или предлаганите услуги, разполагате с много теми, за които да пишете, създавате красиви снимки и вдъхновяващи видеа. Извън това, темата за пътуванията са нещо, за което хората обичат да слушат, четат и гледат. Част от доброто представяне е да разберете в кое съдържание сте добри и кое съдържание се представя най-добре в тази индустрия. Попитайте клиентите ви дали харесват това съдържание, направете онлайн проучвания и вижте какво правят конкурентите ви, за да прецените какво всъщност биха искали да виждат хората.

6. Качество преди количество.

Трябва да създавате съдържание за вашия хотел, но никога за сметка на качеството.

В днешно време клиентите са изключително чувствителни, когато става въпрос за онлайн съдържание и съвсем съзнателно отхвърлят това, което не е качествено. За хубаво и за лошо, интернет пространството изобилства от уеб сайтове, които не презентират добре хотела и локацията, но точно затова вие трябва да помислите как лесно можете да изпъкнете сред конкуренция. Когато потребителите се сблъскват с лошо съдържание във вашите онлайн канали, то това може да ги откаже завинаги от вашия хотел, дори ако е получил добри отзиви от посетители на хотела ви.

В сферата на туризма и пътуванията качественото съдържание може да бъде силно конкурентно предимство. Тъй като всички хотели имат сравнително равни услуги, хората са по-склонни да резервират в хотел, който има невероятни отзиви, публикува редовни (и интересни) публикации в сайта или блога си и има активни социалните канали.

Искате да знаете с какво можем да ви помогнем?